writeaboutus.blogg.se

Man över bord

Publicerad 2013-07-31 14:48:00 i Allmänt,

 

 
Har spenderat fina dagar ute på bryggan både hemma och här hos Linda. Såna dagar får jag aldrig nog av. Så härligt att bara kunna gå ut och sätta sig i värmen med ett skissblock i knät och lyssna på all sommarmusik som spelas i takt till sommarens svala vindar. 

Framtidsplaner

Publicerad 2013-07-23 00:18:00 i Allmänt,

I veckan har jag sökt lite jobb och håller tummarna för att något nappar. Jag funderar starkt på att spara ihop pengar till en bartenderutbilning antingen i Miami eller i London. Utbilningen är på 4 veckor och sedan när man är klar så ska man i stort sätt kunna jobba i vilken bar som helst. Antingen här i Svergie, utomlands eller på något kryssningsfartyg. Det vore sjukt kul att både åka iväg på utbilningen och sedan få chansen att jobba som bartender.

 

Något annat som jag också har funderat en hel del på är att flytta till Malta i några månader för att jobba, träffa nya människor, få uppleva ett nytt land och kultur samtidigt som jag kommer att växa som människa. Värmen är också ett plus, jag som älskar sol! Och om jag någon gång kommer dit och får tid över så ska jag ta en nybörjar dykarkurs, för hur coolt vore inte det?

 
 
Just nu vet jag egentligen inte alls vad jag vill göra i framtiden, men att resa eller att få prova något helt nytt till en början är något som lockar! Dock så vill jag inte bege mig ut på egen hand, i alla fall inte när det gäller utlandet. Jag hoppas och önskar att jag får någon av mina fina vänner med mig, som vi har pratat om och om det så gäller semester eller att åka dit för att jobba. 

Festival Trion

Publicerad 2013-07-22 01:47:00 i Allmänt,

På festivalen så vart Jossan, jag och Cissi intervjuade om hur man håller sig "fräsch" på en festival av några som kom ifrån spotify och haha... I found it.. Tycker om våra fina svar haha! Dock så är det en skriftlig intervju. 

 
Så håller du dig fräsch på festival!

Första dagen på Bråvalla! Hygientips från tre veteraner hittar ni här

Vi träffade 19-åringarna Cecilia Larsson, Annie Larsson och Josefine Liljeholm, tre fräscha brudar från Sandviken! Tjejerna gav oss tips på hur man håller sig fräsch på en festival trots bajjamajor, tomma tvålbehållare och brist på rinnande vatten

Vilka är era allra bästa hygientips?

- Svettservetter! Eller våtservetter, som det väl egentligen heter. Torrschampo, make up-servetter… Alla typer av servetter! En massa jäkla smink och spray-deo. Och ha med sig mycket kläder så man kan bli torr och fräsch. Gummistövlar är också det bästa man kan ha!

Hur svårt är det att hålla sig fräsch?
- Det är jobbigt. Man ser ut som ett helvete efter att det har regnat eller efter en lång konsert.

Tycker ni att det är viktigt hur ni ser ut här?
- Alltså det är ju festival, man måste släppa loss lite! Men man vill ju inte se ut som någon som inte har duschat på två veckor. Lite fräsch, men man får ju vara skunkig här.

Det är långt ifrån första gångerna som de här tjejerna är på festival. Armband från Sweden Rock, Getaway Rock och Peace & Love pryder deras handleder. Förutom hygienknepen tipsar de om att ha lås på tältet, och att alltid gå på toa ihop så att ingen kommer bort. På tal om det så är alla överens om vad som är det allra äckligaste på en festival: bajjamajjorna.

- När vi vaknade i morse kände vi kissdoft. Och igår kväll fanns det varken papper eller tvål, och eftersom det inte finns några lampor var det kolsvart därinne. Man såg inte vad man gjorde, men vi var ju tvungna att gå på toa! Men vi sätter oss inte på ringen, man står typ i 90 grader.

Vänjer ni er någonsin vid festivalsnusket?

- Ja, man lever som man lär! Vi vill ju vara här och vi vill campa, så då har man inte så mycket val. Men det finns inget skönare än att komma hem och lägga sig i sin säng nyduschad och mätt, och känna “tack gode Gud för att jag har ett hus att sova i”!

- Beatrice Odin

I det kalla regnet

Publicerad 2013-07-22 01:35:00 i Allmänt,


Jag sitter nu i mitt mörka rum i skogen hemma hos mamma och funderar och tänker tillbaka på allt som jag har fått upplevt under dessa två månader. Allt började med ett stort kliv ut i vuxen livet då jag tog examen och är redo att lämna allt som har med gymnasiet att göra bakom mig. Det är blandade känslor men mest så känns det bra. Sedan fortsatte det med festligheter och festival. Festivalen där jag mötte dig.

Just nu är det Thåströms hesa stämma som spelas i mina öron denna sena sommarnatt och jag kan inget annat än att tänka tillbaka då jag stod där i folkmassan på Bråvalla och hörde låtarna live. Det var en sådan sjuk stämning då folk sjöng med, stod och gungade i takt till musiken för att få upp värmen i det kalla sommarregnet, par som kysstes och alla fina vänner som stod med armarna om varandra och log på festivalens sista natt. Jag hade längtat efter att få se Thåström hela veckan men just då när jag väl stod där så kunde jag inte låta bli att tänka på hur bra det vore om du hade varit med. Om du hade hängt med oss dit direkt, det hade gjort min kväll oändlig. 


Efter konsertens slut så gick jag ivrigt mot stället där vi skulle mötas, stället där jag träffade dig utav en ren slump och stället där jag såg dig för första gången. Egentligen så kände jag dig inte alls, då vi bara hade bytt några ord och kollat på några konserter tillsammans. Men det räckte för att jag skulle bli intresserad, det var något som jag inte kunde förneka. När vi väl möttes upp igen och gick vidare till nästa konsert så är jag så otroligt glad att jag följde med dig och dina vänner och inte gick tillbaka till tältet med dem andra. Jag är glad för att då fick jag tillbringa mer tid med dig och det var då som jag fick känna hur det var att få dina varma armar runt omkring mig.

Det var den sista konserten på hela festivalen och folket var som galna när första låten drog igång. Jag stod där stelfrusen som en pinne och log, sneglade mot dig några gånger i hopp om att du skulle titta tillbaka och så höll det på tills jag plötsligt stod i dina armar och jag inte längre frös. Allt kändes så himla bra, på ett konstigt sätt som jag inte själv förstår mig på. Att en spritt språngande främling kan göra en kväll så bra är konstigt och nu om bara några dagar så får jag träffa dig igen. Då hoppas jag att du inte längre är någon främling, för då vill jag lära känna dig på djupet och tillbringa mer tid med dig än några enstaka timmar som vi gjorde sist. Jag både längtar och är livrädd. Rädd att göra bort mig eller att det hela kommer att sluta i katastrof. Men om jag ska vara helt ärlig så är jag ganska säker på att det kommer att bli väldigt trevligt, för det har det varit varje gång vi har pratat hittills. En ny start, en ny början på en härlig vänskap. 

Ge mig en lång sommar att gå på

Publicerad 2013-07-15 13:04:34 i Allmänt,

Känner mig bortkommen ifrån den sociala världen, men om jag ska vara ärlig så är det rätt skönt ibland trots att det kliar i mina fingrar då jag bara vill skriva miljontals inlägg om allt och ingenting. Om saker som jag hitills har gjort denna sommar. Har nu spenderat dagar på festival, umgåtts med världens bästa Linda, varit i två vändor hos min kära farmor på landet i utkanten av Västerås, firat min fina kompis Eddie som fyllde 20 år vid hans lilla stuga på en ö, Spenderat en vecka med min bror hemma hos mum och om några timmar åker jag iväg på ännu ett födelsedagsfirande då Jossan blir välkomnad in i 19års gänget. Fler festligheter, vänner och roliga aktiviteter väntar, för mig känns det bara som att sommaren precis har börjat. 

 
I Still believe

Publicerad 2013-07-02 14:15:06 i Allmänt,

Är nu hemma från Bråvalla festivalen som nog kommer att toppa det mesta i sommar, det är helt sjukt vad roligt det var och vad många fina människor man träffade. Trots att det regnade det mesta av festivalen så längtar jag tillbaka.
Jag lägger upp lite bilder och skriver mer sen för nu ska jag iväg till Västerås.Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela